Szabó Magda: Tündér Lala olvasónapló 2.

Szabó Magda: Tündér Lala olvasónapló 2. részSzabó Magda: Tündér Lala olvasónapló 1. rész

Szereplők:

Szabó Magda: Tündér Lala olvasónapló
Szabó Magda: Tündér Lala olvasónapló

Írisz királynő: Tündérország uralkodója, Lala édesanyja
Tündér Lala: királyfi, trónörökös herceg
Aterpater: varázsló, kettős szerepben
Amalfi kapitány: Írisz királynő jegyese
Csil: patikus (igazi Aterpater, a varázsló)
Kencefice: Csil felesége
Omikron, Jusztin, Dagi, Und, Citó, Meccs, Minó: az államtanács tagjai
Parancsnok
Péter: író
Bea: Péter unokahúga
Gigi: igazat kiáltó egyszarvú
KormoránTartalom:

11. A kutyaló

Bea pakolás közben megtalálja a jogart. Először írószerszámnak nézi, de nem fog, viszont kívánságára megjelenik a papíron szülei arcképe.

Gigi menedéket kér tőlük: elmeséli nekik száműzetése történetét. Péterék várják Lalát, hogy neki is elmondják, mi történt valójában.

12. Titokzatos ragály Tündérországban. Lala a patikában

Lala emberalakban tér vissza Tündérországba.

Jusztin mások gondolatait látó varázsszemüvegét keresi, de nem találja. Az országban rejtélyes betegség gyengíti a tündéreket. Írisz a patikába küldi Lalát, hogy minél kevesebbszer találkozzon Aterpaterrel, akit az apjának vél. A patikában Lala megtudja, hogy azért felejtette el legjobb barátait, Amalfit és Gigit, mert varázsszert itattak vele.

13. Az iterum hatása

Lala vacsoránál beszedi a patikában kapott ellenszert, és így már emlékszik Amalfira és Gigire. Amalfi távolról tudatja vele, hogy messzire helyezték, ahonnan nem mehet haza.
Lala a palotába menet kihallgatja anyja és a varázsló beszélgetését. Megtudja, hogy az elveszett jogar miatt százezer évig nem szólnak hozzá, és hogy emberszíve van. Írisz bármit megígér Aterpaternek, csak ne árulja el a fiát.

14. Olvasó Nyulinál. A Végevanon. Simon, a sas

Lala éjjel a könyvtárba megy Olvasó Nyulihoz. Egy könyvből megtudja: ha megmártózik a Végevan hegy csúcsán a tengerszemben, örökké ember marad. Hogy megmentse anyját és az országot is Aterpatertől, elmegy oda, és megmártózik a tengerszemben.

15. Atipati

Csill bevallja a tündéreknek és a királynőnek, hogy ő a varázsló, és tudományából adott egy keveset Aterpaternek. De most inkább visszaveszi tőle ezt a varázst: tündérkisfiúvá változtatja, így teszi ártalmatlanná.

Írisz megtudja, hogy Lala emberré változott. Csill elárulja, hogy neki emberagya van, majd elindulnak megkeresni Lalát.

16. Amalfi hazatér. Újabb államtanács…

A fekete határon a rádió bemondja a híreket. Kéri Gigit és Amalfit, hogy menjenek haza. Ezalatt a többiek Lalát keresik. Amalfit Csillnek kell rábeszélnie, hogy megbocsásson a történtekért.

Az államtanács határozatot hoz, hogy az is maradhasson Tündérországban, akinek valamije emberből van. Így már csak Lala visszatértére várnak.
17. „…Közöljük Péter, a festő, Beáta és a kis Gigi híradását…”

Csill elárulja, hogy az emberek valójában kezdetleges tündérek. Akkor válnak igazán azzá, ha felelősen gondolkodnak, és nem bántják a többi élőlényt.

A rádió Lala hazaérkezéséről tudósít.

18. „Rézgitár húrja, légy tündér újra!”

Mindeközben Péter és Gigi megtudja a rádióból, hogy Lalát keresik, Gigit hazavárják. Gyorsan csónakba ülnek, ami a jogar-varázspálca segítségével száguld. Lala nem megy velük. Gigit boldogan üdvözlik Tündérországban.

Végül Lala Dagi óriás segítségével hazajut. Csill tündér külsőt ad neki, és kéri, hogy maradjon velük, mivel az emberek is tündérek.

19. Csill kalapja

Írisz tündérkirálynő az államtanács, Amalfi kapitány és Lala jelenlétében lemond trónjáról. Az új uralkodó, tündérkirály Csill varázsló lesz helyette.

Szabó Magda: Tündér Lala olvasónapló összefoglalás:

Varázslatos meseregény gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt jóságról, gonoszságról, arról, hogy mit jelent valóban embernek lenni a világban.

Szabó Magda: Tündér Lala olvasónapló 2. rész

Szabó Magda: Tündér Lala olvasónapló 1. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük